Tjenester

akutthjelp

Akutt hjelp

Om du skulle få akutt tannverk så vil du få den hjelp du trenger hos oss.
Ta kontakt på telefon 22 83 70 88.
undersokelse2

Undersøkelse & Diagnose

Vi hjelper deg med å forebygge tannsykdom og bedre din tannhelse. Tannpleier gir deg en grundig rens, munnhygiene instruksjon samt kostholdsveiledning. Vi benytter oss av digitale røntgenbilder, Airflow og painrelief tannsteinrens. Nye lyse og trivelige lokaler rett ved Nationalteateret og Aker Brygge.
foretter-bleking

Kosmetisk tannbehandling

Bleking av tenner eller kosmetisk bleking er noe som har blitt mer og mer populært de siste 10-15 år. Bleking har blitt en vanlig metode for å få bukt med misfargede eller gule tenner. Hjemmebleking kan enten gjøres over natten eller på dagtid (2 x 30 min.). Blekemiddelet på dagtid er noe sterkere for å oppveie for den kortere bleketiden. Tennene som skal blekes bør ikke ha hull og heller ikke dårlige fyllinger.
foretter-kroner-418x218

Porselensfasader, kroner & broer

Porselensfasader, kroner og broer er noe Tannlege Caspersen har høy kompetanse på. Når det er så lite igjen av tannen at den nesten er tapt, kan en krone ofte gjenskape funksjon og utseende. Kronen kan fremstilles i ulike materialer. Det vanligste er porselen. Porselensfasader er tynne skall som limes utenpå tennene i fronten. Dette gjøres når det ønskes å forandre på tennenes form, lukke mellomrom eller dekke over misfarging/misdannelser i emaljen. Porselens laminater lages av tanntekniker.
kompositt-418x218

Kompositt eller plastfyllinger

En komposittfylling fungerer best ved reparasjon av små og mellomstore hull. Fordelen med kompositt er at fyllingen ser naturlig ut og at den i motsetning til amalgam, limer seg fast til tannen . Det betyr at vi vanligvis ikke trenger å bore bort så mye av tannen som når man lager en amalgamfylling. Kompositt kan også lages svært naturtro. Om hullet er lite blir holdbarheten som oftest lang. Godt renhold med tannbørste og tanntråd er viktig for å unngå hull i kanten av fyllingen.
IMG_8349

Utskiftning av amalgam

Vi skifter ut amalgamfyllinger med kompositt eller porselensinnlegg. Statens helsetilsyn har i flere år frarådet bruk av amalgam på barn og gravide, fra 2003 er det innført en generell fraråding mot bruk av amalgam for alle pasienter.
tannpleie 1 copy

Rotfylling

Det finnes flere årsaker til at pulpa inne i tannen dør, bl.a karies, fyllinger som lekker og tanngnissing. En betennelse eller infeksjon inne i tannen betyr at pulpa er skadet. Plages du av murrende verking, følsomhet for kulde og varme, hevelse og ømhet kan det være tegn på en skadet pulpa, Det er imidlertid ikke alltid du får symptomer.
Rotbehandling innebærer at tannlegen fjerner årsaken til skaden, f.eks karies, om det er mulig. Deretter tas pulpa bort og rotkanalen fylles igjen. Det vanligste fyllingsmaterialet er guttaperka, et gummilignende materiale . Til slutt fremstilles en fylling eller en krone som erstatning for den skadde tannkronen.
Behandlingen utføres med lokalbedøvelse.